Nieuws

De vraag naar opslagfaciliteiten groeit aan een vurig tempo: B-Built reageert met ijskoude oplossingen!


In 2008 startte ons bedrijf in de wereld van de logistieke utiliteitsbouw. Toen was het nog een relatief kleine markt in het opzicht dat de vraag naar nieuwe faciliteiten niet zo groot was. Maar dat is intussen veranderd en de vraag is toegenomen.
 
Zo ontstaan nieuwe projecten doorgaans doordat steden zich uitbreiden en ze oudere logistieke faciliteiten naar grote industriegebieden verdringen. Wij zien ook de consolidatie van traditionele en kleinere opslagfaciliteiten in grote centrale opslaghubs. Daarnaast doen een groeiende bevolking en een verandering in het consumentengedrag de nood aan efficiëntere opslagfaciliteiten nog stijgen.
 
En laat dat nu net het expertisegebied zijn waarop B-Built zich al die tijd heeft toegelegd. Sinds de oprichting heeft het bedrijf dan ook een indrukwekkend aantal vrieshuizen in West-Europa gebouwd.
 
De wereld blijft veranderen. Wij zijn er alvast trots op dat we die evolutie kunnen volgen en accommoderen.
Een stijgende lijn

 
Wist je dat er naast de continu stijgende vraag naar nieuwe koelhuizen, nog een andere drijvende kracht is achter de wereld van utiliteitsbouw? 
 
Er zijn heel wat koel- en vrieshuizen te vinden in Europa, maar de meerderheid ervan is oud en werkt niet meer efficiënt. Hierdoor voldoen deze faciliteiten niet langer aan de hoge eisen van hedendaagse distributieprocessen. Bederfelijke goederen worden slecht, energie gaat verloren en bedrijven komen in de problemen. 
 
Daarom kiezen wij er bij B-Built voor om deze magazijnen te herbouwen. We upgraden ze met de nieuwste state-of-the-art technologie en herstellen ze zo in hun oude glorie. Dat doen we door verticaal te bouwen en te verbouwen – om zowel de capaciteit te vergroten als om geautomatiseerde systemen te kunnen implementeren. En dit alles terwijl de voetafdruk van het gebouw zo klein mogelijk wordt gehouden.
 
Volgens ons is de enige weg vooruit, een stijgende lijn omhoog. We zijn ervan overtuigd dat heel wat bedrijven onze gedachtegang de komende jaren zullen volgen. Door verticaal te bouwen zullen deze faciliteiten opnieuw het hoogste rendement behalen, terwijl tegelijkertijd grond wordt gespaard en er meer ruimte overblijft voor de natuur.


Wist je dat er een hele wereld te ontdekken valt onder de schil van onze faciliteiten?

 
De meerderheid van onze partners is actief in de wereld van de logistiek. Zij weten als geen ander dat bederfelijke goederen, zoals voedsel en medicijnen, met de grootste zorg moeten worden behandeld en dus onder specifieke omstandigheden moeten worden bewaard. Daarom vertrouwen ze vaak op automatische opslag- en zoeksystemen (AS/RS). En er is geen betere plaats voor deze geautomatiseerde systemen dan in onze op maat gemaakte faciliteiten.
 
Eerst en vooral zorgen deze systemen voor minder energieverspilling. Een geautomatiseerd systeem hoeft namelijk geen gekoelde ruimtes van een faciliteit in of uit te gaan, in tegenstelling tot mensen. Dit vertaalt zich meteen ook naar een betere werkomgeving voor de werknemers.
 
De verbeterde traceerbaarheid van goederen in een geautomatiseerd systeem maakt dit soort systemen ook aantrekkelijk. Bovendien verminderen AS/RS-systemen de verspilling van bederfelijke goederen dankzij hun snelle verwerkings-, verpakkings-, opslag- en verzendtijd.
 
We bekijken steeds met onze klanten welke systemen zij willen integreren en bouwen vervolgens hierrond een passende schil. Zo ondersteunen we met onze faciliteiten de langetermijnvisie van onze klanten en helpen we hen om duurzamer te werken. De tijd van saaie bakstenen gebouwen is voorbij, bij B-Built gaan design en productiviteit hand in hand. B-Built bouwt meer.